KDrama 49 Days

Title: 49일 / 49 Il / 49 Days
Chinese Title : 49天
Genre: Fantasy, romance
Episodes: 20
Broadcast network: SBS
Broadcast period: 2011-Mar-16 to 2011-May-19
Air time: Wednesday & Thursday 21:55

Synopsis

Shin Ji Hyun was enjoying absolute bliss as she was about to marry her fiancé, Kang Min Ho, but her perfect life is shattered when she gets into a car accident that leaves her in a coma. She is given a second chance at life by a reaper, but it comes with a condition: she has to find three people outside of her family who would cry genuine tears for her. In order to do this, she borrows the body of Yi Kyung, a part-time employee at a convenience store for 49 days.

Cast

Lee Yo Won as Song Yi Kyung
Nam Gyu Ri as Shin Ji Hyun
Kim Yoo Bin as young Ji Hyun
Jo Hyun Jae as Han Kang
Bae Soo Bin as Kang Min Ho
Jung Il Woo as scheduler / Song Yi Soo
Seo Ji Hye as Shin In Jung

Extended Cast

Choi Jung Woo as Shin Il Shik (Ji Hyun’s father)
Yoo Ji In as Ji Hyun’s mother
Bae Geu Rin as Park Seo Woo
Son Byung Ho as Oh Hae Won
Moon Hee Kyung as Bang Hwa Joon
Kang Sung Min as No Kyung Bin
Yoon Bong Gil (윤봉길) as Cha Jin Young
Kim Ho Chang as Ki Joon Hee
Jin Ye Sol as Ma Soon Jung
Lee Jong Park (이종박) as Go Mi Jin
Ban Hyo Jung as sunbae Scheduler (cameo)
Kim Hyung Bum as another 49-days-traveller (cameo, ep 15)
Jung Da Hye (정다혜) (cameo)

Production Credits

Producer: Choi Moon Suk
Director: Jo Young Kwang (조영광)
Screenwriter: So Hyun Kyung

IMO:

Awalnya gak ada niyat nonton film ini sama sekali, karena entah kenapa dari awal udah nebak kalo bakalan sad ending karena mungkin category meolodrama kali yahhh…

tertarik nonton karena baca2 sinopsis tentang pilm ini di blog, dan ternyata baca sinopsisnya bikin nyandu dan penasaran… penasaran kelanjutannya…

dan mulailah untuk mendownlod film ini (this is my 1st series via download) biasanya selalu nunggu di lapak, tapi entah kenapa gak sabaran… mungkin karena udah jatuh cinta sama chemistry smua yang main kali yah..

filmnya cukup bikin nangis, apalagi pas bokapnya di operasi teringat akan alm papa ajah makanya nangis bombay 😥 dan film ini sangat amat bikin penasara. penasaran aduuhhh ji hyun bisa idup lagi apa gak yah, trus nanti siapa doang yang mati. siapa doang yang nangis secara tulus untuk dia? air mata siapa kah yang bisa nyelametin ji hyun. asli bikin penasaran dan nagih…

untung ending, sejujurnya kecewa tapi gak terlalu kecewa2 amat sih, karena saya sudah predict dari awal \m/ dan smua tebakan saya bener, mulai dari siapa ajah yang nangis secara tulus untuk dia… horeeeeeeee!!! pokoknya film ini full of surprise dehhh

nilai dari film ini: 9/10

Episode Ratings

Date Episode Nationwide Seoul
2011-03-16 1 8.1 (18th) 9.5 (15th)
2011-03-17 2 8.0 9.5 (12th)
2011-03-23 3 8.8 (16th) 10.7 (9th)
2011-03-24 4 10.2 (14th) 12.2 (9th)
2011-03-30 5 10.2 (9th) 13.2 (5th)
2011-03-31 6 10.5 (12th) 12.8 (7th)
2011-04-06 7 10.0 (9th) 12.5 (5th)
2011-04-07 8 10.5 (13th) 12.8 (7th)
2011-04-13 9 10.0 (9th) 12.1 (5th)
2011-04-14 10 10.8 (8th) 13.3 (6th)
2011-04-20 11 11.0 (5th) 13.7 (3rd)
2011-04-21 12 12.3 (5th) 15.1 (4th)
2011-04-27 13 12.3 (4th) 14.3 (3rd)
2011-04-28 14 11.9 (4th) 13.8 (4th)
2011-05-04 15 14.0 (3rd) 17.4 (3rd)
2011-05-05 16 14.5 (3rd) 16.2 (3rd)
2011-05-11 17 15.2 (3rd) 19.1 (3rd)
2011-05-12 18 12.7 (3rd) 15.4 (3rd)
2011-05-18 19 15.8 (3rd) 19.4 (1st)
2011-05-19 20 17.1 (2nd) 19.9 (1st)
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s